Vitaminokban gazdag, roppanós gyümölcs ami kiváló snack, és desszertek díszítésére is ajánlott.
A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás egy olyan eljárás, amely során a gyümölcsből egy speciális módszerrel kivonják a vizet, így hosszú ideig eltarthatóvá válik. A módszer lényege, hogy a gyümölcsöt először lefagyasztják, majd egy vákuumkamrába helyezik, ahol az alacsony nyomás és a fokozatosan emelkedő hőmérséklet hatására a gyümölcsben lévő jégkristályok elpárolognak, anélkül, hogy folyékony halmazállapotba kerülnének.
A liofilizáláshoz használt gyümölcsöket általában akkor szüretelik le, amikor a legérettebbek, és ezután rögtön le is fagyasztják őket, ez az oka annak, hogy tápanyagtartalmukból nem veszítenek. Szemben az aszalt gyümölcsökkel, ahol az egyszerű dehidratálással csak a víz 75-95%-át távolítják el, ami vitamin-veszteséggel járhat, a liofilizálásnál – mivel a víz majdnem teljesegészét kivonják -, ez nem fordul elő.
Összetevők: 100% liofilizált málna
Kcal/100g:300kcal
Kj/100g:1250kJ
Zsír:4,6g
Ebből telített zsírsavak:<0,1g
Ebből egyszeresen telített zsírsav:0g
Ebből többszörösen telített zsírsavak:0g
Szénhidrát:36g
Ebből cukrok:29g
Ebből poliolok:0g
Ebből keményítő:0g
Rost:43g
Fehérje:7,9g
Só:0,02g